Valpartij op de ijspiste van de kerstmarkt?

 

Glühwein, chalets, kerstverlichting … De feestdagen komen er weer aan. Veel mensen vinden het leuk om hun schaatsen aan te binden en een paar rondjes te draaien op een ijspiste. Maar wat als je valt? Een aantal verzekeringen zijn zeker aan te raden, maar omdat ze niet verplicht zijn sluit niet iedereen ze af.

En jij? Ben jij verzekerd?

Je brengt (per ongeluk) iemand ten val

Of het nu gaat om een familielid of een derde, het is altijd beter als je kan rekenen op een verzekering BA Familiale.

Die facultatieve dekking is sterk aan te raden, want als je lichamelijke of materiële schade toebrengt aan derden dekt ze je burgerlijke aansprakelijkheid én die van:

  • familieleden die onder hetzelfde dak wonen
  • huisdieren die onder jouw toezicht staan
  • je kinderen op kot
  • je huispersoneel (poetsvrouw, tuinman …)

De meeste valpartijen lopen goed af, maar soms kan er toch heel wat schade zijn. Zonder BA Familiale moet je alle medische kosten dragen, net als de kosten van mogelijke gevolgen van de val. En dat bedrag kan snel oplopen!

Je valt na een botsing met iemand anders

Hier is het de BA Familiale van de andere persoon die tussenkomt om jou te vergoeden, tenminste als die persoon de dekking heeft afgesloten. Als dat niet zo is, is het mogelijk dat hij/zij niet zo welwillend is en zijn/haar betrokkenheid betwist.

In dat geval biedt een verzekering Rechtsbijstand soelaas. Als er geen akkoord in der minne mogelijk is, neemt die verzekering de kosten voor een gerechtelijke procedure op zich. Daarnaast helpt ze jou om bij de derde (of zijn of haar verzekeraar) de vergoeding te recupereren waar je recht op hebt. De dekking biedt ook een financiële tussenkomst als de aansprakelijke derde insolvabel is.

Je komt ten val zonder dat er iemand anders bij betrokken is

In tegenstelling tot professionele schaatsers, kom je er vaak met een paar blauwe plekken vanaf. Maar als je val toch ernstigere gevolgen heeft, kan je rekenen op een hospitalisatieverzekering (die je medische kosten en hospitalisatiekosten vergoedt) of een ongevallenverzekering privéleven (die een financiële bescherming biedt na een ongeval in je privéleven in geval van medische kosten, arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden).

 

-> Als je deze verzekeringen nog niet hebt afgesloten, raad ik je aan dat snel te doen. Ik kan je advies geven op basis van jouw situatie en behoeften. 

5 niet te missen ijspistes!

Brussel

Winterpret opent de deuren van 24 november tot en met 31 december 2017. Het event vindt plaats op de Grote Markt van Brussel en rond de Beurs, op het Muntplein, het Sint-Katelijneplein en de Vismet. Dit jaar staat de ijspiste op het Muntplein.

Meer info en openingsuren via: www.plaisirsdhiver.be

De ijspiste en het aangrenzende dorp blijven langer open, met name tot 07/01/2018. Meer info over de openingsuren vind je hier: www.plaisirsdhiver.be

Antwerpen

De populaire ijspiste is terug te vinden op het Steenplein. Schaatsen kan van 9 december tot 7 januari 2018.

Meer info en openingsuren via: www.kerstmarktantwerpen.be

Brugge

In de eindejaarsperiode is de Brugse Grote Markt ‘the place to be’. Hier vind je ook de ijspiste. Je kan de kerstmarkt in de middeleeuwse stad bezoeken van 24 november tot 2 januari 2018. De ideale gelegenheid om een wandeling te maken in het ‘Venetië van het noorden’ en een van de mooiste steden van België.

Meer info en openingsuren via: www.kermis-feest.be 

Namen

Het epicentrum van de kerstmarkt in Namen ligt op de Place de l'Ange. Klein en groot kunnen hun hartje ophalen op de overdekte ijspiste van 350 m². Schaatsplezier gegarandeerd! Je kan er terecht van 1 december tot 7 januari 2018.

Meer info en openingsuren via: www.kermis-feest.be

Luik

De kerstmarkt van Luik biedt al sinds 1999 een heel gevarieerd programma. Je vindt ze op de Place Cathédrale. Elk jaar binden meer dan 20 000 schaatsers er hun schaatsen aan. De piste is overdekt en heeft een oppervlakte van maar liefst 540 m².

Meer info en openingsuren via:  www.lapatinoiredenoel.be