Je gaat in groep op skivakantie en de vakantiewoning is gereserveerd op naam van slechts één persoon?

 

Met meerdere gezinnen of vrienden een vakantiewoning huren, is absoluut een prettig vooruitzicht. Het is echter verstandig om tijdens de reservering stil te staan bij de eventuele noodzakelijke reisverzekeringen.

In de eerder beschreven situatie doen zich twee mogelijkheden voor:

Je sluit meteen de gewenste verzekering(en) af als je de vakantiewoning online reserveert

  • Als je tijdens de online reservering van een grote chalet ook een annulatieverzekering aanvinkt en betaalt, zijn alle betrokken personen verzekerd tijdens de huurperiode, ook al kent de aanbieder van de chalet/verzekering maar één van de namen van de huurders.
  • Als één van de gezinnen zijn vakantie moet annuleren omdat een van de grootouders bijvoorbeeld is overleden (alle geldige annulatieredenen staan vermeld in de algemene voorwaarden van het contract), kan dit gezin zijn deel van de reiskosten recupereren via de verzekering die het online (of via een reisbureau) heeft afgesloten.
  • Als een dergelijke situatie zich echt voordoet, kan de betrokken verzekeraar een bewijs vragen van het feit dat je deze reis ging maken (bv. een bewijs dat je jouw deel van de huursom betaald hebt aan degene die de vakantiewoning heeft gereserveerd en betaald) om op die manier misbruik te voorkomen.

Je contacteert me om op zoek te gaan naar de nodige verzekering(en)

  • Het is ook perfect mogelijk dat ieder gezin, kort na de reservering van de vakantiewoning, zelf een verzekering afsluit voor de duur van het verblijf.

  • Steeds meer gezinnen of mensen die meerdere keren per jaar op vakantie of citytrip gaan, kiezen ook voor een jaarpolis.

  • Als één van de gezinnen dan helaas moet annuleren, doet het gewoon een beroep op zijn eigen verzekering.

 

-> Huur je deze winter een vakantiewoning? Neem dan contact op met mij voor advies op maat.

 

Bron:

 www.abcverzekering.be